SEO (Search Engine Optimization) er kunsten at arbejde med hjemmesidens tekster, billeder og logiske struktur for at optimere den i forhold til søgemaskiner.

En hjemmeside kan blive fundet på 3 måder:

  • Man kender www adressen og går direkte ind
  • Man bliver ledt til www adressen via links på andre sider eller via annoncer.
  • Man finder www adressen ved søgning på forskellige termer på en søgemaskine som Google, Bing eller lign.

SEO handler grundlæggende om at optimere hjemmesiden, så den dukker op i forbindelse med de relevante søgeord på en søgemaskine.

Organisk SEO er betegnelsen for at optimere en hjemmeside, så du dukker op i søgninger på søgemaskiner uden at skulle investere penge i annoncer.

Organisk SEO omfatter mange forskellige deldiscipliner, som f.eks billedoptimering, hastighedsoptimering, backlinks osv, men det allermest grundlæggende og vigtige er naturligvis teksten. Hvis man søger på et ord, skal det ord optræde på siden, ellers bliver siden ikke fundet.

Når man arbejder med oversatte tekster er man nødt til at sætte sig ind i modtagerens måde at tænke på og formulere de emner han/hun leder efter. Derfor er 1:1 oversættelser svage i SEO øjemed, fordi de ikke tager højde for den kulturelle ramme, der søges fra.

Bentsen & Smalbro kan tilbyde en analyse af dine tekster og rådgivning,  om optimering af dem i relation til SEO og sprogversionering.

Kontakt os for mere information og evt. tilbud!